höstresan

Puttar in lite bilder från hästresan också.
"På resande fot Halland, skåne och småland."

 

Som ni ser så var vi på olika guidningar och olika platser typ hela tiden. Jag lånade kameran av skolan men orkade inte ta så mycket kort (jämfört med många andra), detta är bara ett smakprov av resan. En resa som blev riktigt lyckad, nu har vi slutat la la runt och dykt ner i skolarbete på skolan istället.

pluggeliplugg

Måste få motivation, jag har typ längtat efter att sätta tänderna i lite skolarbete för att jag har varit så rastlös men nu känns det som att allt kom på en gång och jag vet inte var jag ska börja. Två dunder uppgifter ska göras så det blir att sitta hela dagen i dag.

På torsdag är det maskerad som gäller. Har nog äntligen bestämt mig, jag ska vara en av brudarna i dream girls (det är film tema). Nu behöver jag bara brun kroppsfärg för jag har lånat en peruk av en klasskompis.

I lördags var jag med några från klassen på bokmässan i Göteborg. Den första vi såg då vi kom dit var Carolina Gynning. Sedan då vi kom in såg vi Marina, hon som skrivit Martina böckerna och underbara älskade. Sedan såg vi några vi inte ens visste vilka det var, det var sjukt mycket folk nämligen. Då vi lessnade gick vi på stan istället och såg en modevisning i Nordstan. På kvällen drog vi till kungsbacka och partade loss lite granna. Tråkigt folk det var på den krogen men det sket vi i och körde vårt eget race. Det blev en bra dag med dessa awesome people!

Mamma ringde och sa att hon bokat biljetter till mig då jag ska hem på höstlovet. Tiden bara springer förbi. Längtar till jag får krama om mina små hundar igen, det är sjukt hur beroende man blir av sina husdjur. De är ju runt en hela tiden och speciellt Molly tar upp en så stor del av min tid så inte undra på att man blir rastlös utan henne. What can I say?  I'm a dog person.

Nu ska jag få något gjort hade jag tänkt.

puss, kram och nyp i stjärten^^

hello

Jaha då har man nyss käkat fet middag här på skolan, god mat har vi då i allafall.
Känns som att lektionerna äntligen börjat rulla på också, tummen upp för det!

Igår fyllde stora syster 20, fick ringa flera gånger och skicka sms innan jag fick ta på henne. Men då jag väl hade henne på tråden fick jag lite up date på vad som pågår i hennes liv och det är alltid nice.

Nu ska jag snart till gympa salen och kolla när några class mates spelar fotboll samtidigt som jag cyklar lite i "gymmet" som ligger snett ovanför. Är van att gå ut och gå varje dag då jag bodde hemma och jag hade hundarna åde, blir inte alls att göra det här. Kanske måste ta hit vovven i smyg?

Dax att byta om,

tack o hej!

week 39

Måndag, helgen har varit slö så in i helvete eller i allafall söndag. I lördags var vi i gbg typ hela dagen och kolla runt i affärer och träffade Johannas pojkvän mfl. När vi kom hem till skolan igen var man gode trött. Fick ett samtal på bussen om att det skulle vara fest på skolan och de tyckte att vi skulle tagga upp och vara med men nej, när vi kom till skolan gick vi in och hälsade där "festen" ägde rum sedan var det sängen som väntade. SKÖNT!

Idag var det träning på schemat (efter skolan alltså), men innan det drog jag och tre från klassen in till kunsbacka för att handla till kiosken som min klass driver här på skolan. På väg hem bevittnade vi en frontalkrock på allt för nära avstånd. Bilen som körde förbi framför oss (och blev påkörd) blev kvaddat över hela främre delen. Det syntes inte så mycket på den andra bilen, vi såg i allafall att alla var oskadda (om man bortser från chocken) så det var som tur var bilarna som fick ta stryk!

Nu ska jag sova,

NATT!

halland, småland, skåne

Hemma i Åsa igen, hela veckan har vi varit på bussresa genom dessa ställen.

Ska försöka sammanfatta resan lite smått. Vi har alltså gjort den här resan för att träna på att guida och vara reseledare. Jag har varit guid och gjort en bussguidning och en ute guidning. Sedan har vi lyssnar på varandras guidningar och gett feed back osv. Har i allafall verkligen insett att jag valt rätt linje, så sjukt roligt det var. Fast var sjukt nervös inför den första guidningen. Att stå framför folk och guida fick mig dock att tänka på teatern och hur mycket jag saknar den... men men man kan inte få allt här i livet.

Det var skit kul att se alla andras guidningar också, shit vad många ställen vi har hunnit med den här veckan. Vi var över 20 guider och vi var även på föresläsningar och bokade guideturer så ni kan ju tänka er hur många platser vi har fått besöka.

Det har blivit mååånga timmar i bussen också, men vi kan fördriva tiden. Allsång och massa skratt tog oss igenom det dryga sträckorna.

Jag vet inte riktigt vad jag ska berätta, det var en intensiv vecka där det hände mycket. Jag är ingen morgon människa så hade lust att skjuta mig själv då det var dags att lämna sängen. Speciellt sista dagen, de bästa sängarna på hotellet i Växsjö. Men det var bara att bita ihop och humöret lättade med klassens hjälp : )

Lägger upp en bild från en annan bussresa, den första med några från klassen, haha bara in till kunsbacka för jag har inga andra bilder än.


Nu ska jag ta o sussa någon timma till såhär innan lunch, få försöka berätta vad vi gjort på resan då jag har lite mer energi. Vi var uppe o hade lite avskeds ferre för Linnéa i min klass igår som ska lämna oss så är lite sliten.
Har hunnit prata med penguin nu på morgonen och det var såklart awesome.

Är omgiven av super goa människor men saknar mina burdar där hemma (eller var de håller hus).

sovgott,
LN


a new day, a new possibility

Helgen

Fredag: Jobbade med guidemanus hela skoldagen sedan bar det iväg in till Göteborg för att gå på Killroys mässa. Vi hade räknat med att gå runt dör i typ tre timmar, efter tio minuter var vi klara. Så stor var den mässan.
Ut på stan vandrade vi istället, käkade, gjorde ärenden och sedan tillbaka på skolan (lyckades åter igen åka pendeln utan att betala, oops). När vi kom fram blev det lite fix sedan gick vi (jag och några classmates) till huset bredvid där de hade fest. Satt och surrade där sedan gick vi och mötte Taini, gick till mig och gormade tills vi var trötta.

Lördag: Liseberg all day looong! NICE! Åkte allt som man ska åka!

Söndag: chill dag med Tina och följde jag henne till bussen. Sedan blev det film: Män som hatar kvinnor. En jätte bra film, hemsk med bra.

Bra helg och otroligt nöjd över att stockholmarn kom på besök.

Ska sova nu, ut på resa i södra sverige i morrn!

NATT!


(snart) fredagsmyys!

Plugg, plugg, plugg nu har jag suttit och skrivit klart det guidmanus som jag ska använda nästa vecka då vi far ut på vår sverigeresa i södra Sverige. Skönt det känns, så nu är det bara att vänta på feedback från min lärare och sedan är det bara att sätta igång och nöta in texten.

I onsdags körde vi gubbgympa med Berra, haha den gubben har krut kan jag säga. Mina armar var ovanligt tunga idag kan jag lugnt säga.

Idol har dragit igång igen, alla rosor ges till de två pojkarna som kom in och blåste juryn av stolen med deras teaterskills!
Sedan har jag hunnit få gåshud två gånger också så nog kmr jag ha något att titta på någon kväll i veckan.

I morrn kommer Tina och hälsar på så får se vad vi hittar på men oj så roligt det ska bli och träffa kvinnan igen!

Nu ska jag sussa lite kudde och ladda batterierna för morgondagen,
godnatt!

missat!

Fick nyss veta att jag missat både Soran och Björn när de var på Tv, SAMTIDIGT!
Skamligt, men hur många är vi inte som delar på samma Tv på det är stället så finns inte så mkt att göra åt saken.
Nu kan jag i allafall inte somna så satt o läste mina vänners bloggar och hittade det här, det var mkt längre men jag kör bara hälften:



IDAG:
Är det: måndag
Kläder: rutiga sovbyxor och idus rosa t-shirt
Är bättre än igår: hmm...

IMORGON:

Är det:
Tisdag
Planer: skola
Någonting tråkigt som händer imorgon: Förhoppningsvis blir det är bra/rolig dag!


FRÅGOR OCH SVAR:
Det första du gjorde i morse?
vaknade
Vad åt du sist? skinksås och pasta eller ner förresten ett päron
Vad irriterar du dig på? folk som bara klagar (framförallt på sig själva)
Tror du på distansförållanden? you never know
Vem tänker du på just nu? Rubban (som håller mig sällskap över msn för tillfället)
Tror du att personen tänker på dig med? Det hoppas jag verkligen ;)
Vart reste du sist? Till Magaluf styrde vi vår sista resa...
Vad gjorde du igår kväll? såg P.S I love you
Välj en (kärlek, skönhet kreativitet): loove
Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Ja om jag kommer ihåg att man ska göra det.
I vems säng sov du inatt?  min bara min!
Vilken färg har din tröja? rosa
Saknar du någon? ja, några!

Nu MÅSTE jag sova,
NATT!


Här bor jag...

Ja eftersom att jag fortfarande inte har någon kamera så fick jag googla fram en lagom rolig bild på skolan... så här bor jag i en av de små byggnaderna.
Löfta

Helgen började med att jag stack in till Göteborg med några från klassen. Vi mötte upp en kompis till Nanette som bor där. Sedan blev det att gå till ica köpa lite grejer till tacos och sedan laga maten.

Mätta och belåtna började vi byta om, jag agerade lite frisör och fixade håret på några och sedan kom det lite mer folk så vi spelade spel, bara hängde och sedan drog vi mot stan. På bussen vare ett gäng "flickor" (eller vad man ska kalla dem) som skulle bråka en massa och tyckte det kändes smart att börja mucka med nästan två meter långa Klas som var med oss, det bör tilläggas att de var i mag höjd på honom vilket fortfarande ger oss många goda skratt. När "flickorna" väl gav upp så gick vi till Bryggeriet där vi spenderade resten av kvällen, very nice : )

lördagen for jag, fredrik, Anders och Petronella tillbaka till Åsa på förmiddagen. På väg till skolan upptäckte vi att det vad extrapris på glass på glass kafét så det blev glass och senare på kvällen blev det film med lite fler människor från klassen. Vingar av glas, den blir jag ALDRIG trött på. Sedan umgicks vi med några fler på internatet tills det blev läggdax.

Söndag=slödag, glass igen (sista dagen innan kafét stänger för säsongen). Sedan prommis, sova och film.
Tina ringde och berättade att hon ska komma och hälsa på i helgen, score!
Sedan fick jag en pik av mamma som tycker att "Ja Ellen det kanske är dax att skaffa en ny telefon" hon skyllde på att det brusade och höll på. Telefonen (som jag haft i fyra år nu) har hunnit bli utsatt för en del så hon kanske har rätt...

Måste även gratulera Mickis till hennes första bil, hon har äntligen lagt ut bilder på hennes blogg. Härligt härligt!

That's it,
ha det bäst!

LN

 


nanananaa

Sitter och väntar på att elevrådsmötet ska börja, haha ja jag har gått med i elevrådet i brist på annat att göra. Har liksom alltid undrat vad de håller på med på sina små möten så tänkte att nu jävlar ska jag ta reda på det. Får väl se hur länge jag fortsätter, vem vet jag kanske fastnar.

Igår vare innebandy som gällde och träningsverken i dag heter duga kan jag ju bara säga men skam den som ger sig. I kväll ska vi prova något pass som en instruktör ska hålla i vår Gy-sal så då är även den här kvällen räddad ;)

Är så extremt trött för tillfället, jag brukar väl ha mkt energi?
Får hoppas att det vänder, kanske måste anpassa mig lite mer till vardagen ir nåt.
Dax att peppa upp och visa vem Ellen är, haha, känns lite som att jag är inne i mitt skal för tillfället.

Life goes on!

Puss

RSS 2.0